Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Tas: klein schoudertasje

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Tas: klein schoudertasje   Sun Jun 06, 2010 3:18 am
Info Haken: Vervang de eerste v van de tr door 1 l. Vervang het eerste stk van de tr door 3 l. Eindig met 1 hv in 1e/3e l aan het begin van de tr.

Popcornmotief:
1e tr: 3 l (= 1 stk), en 3 stk in dezelfde st, haal de haaknld uit het lusje, en steek de haaknld door het eerste stk (de laatste van de drie l), en vervolgens door het lusje van het laatste stk, maak een omsl en haal de draad door beide lusjes op de haaknld (= 1 popcorn), * 2 l, overslaan 2 v, 4 stk in de volgende v, en maak nog een popcorn zoals eerder beschreven *, herhaal *-*, en eindig met 2 l en 1 hv in de eerste popcorn van de tr.
2e tr: * 1 v in de popcorn van de vorige tr, 2 v om het l-boogje *, herhaal *-*, en eindig met 1 hv in de eerste v.
Herhaal steeds de 1e en 2e tr.

Tas: Haak eerst de bodem van de tas, en haak vervolgens de zijkanten.
Haak 18 l met haaknld 5 mm en Eskimo.
1e tr: Haak v langs den ene zijkant van de l-ketting - haak in de eerste l 2 v, en haak vervolgens 1 v in de volgende 16 l, haak 4 v in de laatste l – plaats 1 merkdraad in het midden van deze 4 v = zijkant. Haak nu 1 v in de 16 aan de andere kant van de ketting eindig met 2 v in de eerste l van de tr, er zijn nu ook 4 v in deze l - plaats 1 merkdraad in het midden van deze 4 v = zijkant. Er zijn nu 40 v op de tr.
2e tr en de volgende toeren: Lees Info Haken! Haak 1 v in elke v van de vorige toer, maar haak 2 v in de 1 v aan weerskanten van beide merkdraden – dwz meerder 4 v pr tr. Haak totaal 11 tr = 84 v op de tr. Haak nog 4 tr met v, maar zonder meerderingen. Haak dan door volgens het Popcornmotief - Lees de beschrijving hierboven. Haak zo door tot het popcornmotief een hoogte van ca 9 cm heeft. Haak daarna 3 toeren met v, en haak dan nog 1 tr met het Popcornmotief.

Hengsel: Haak 7 stk aan de ene zijkant van de tas. Haak 1 stk in elk stk heen en weer tot het hengsel een lengte van ca 50 cm heeft - of naar een gewenste lengte. Naai het hengsel vast aan de andere zijkant van de tas.
Hecht alle draden stevig af.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
 
Tas: klein schoudertasje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Patronen-
Jump to: