Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pasen: stuk in mandje

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Pasen: stuk in mandje   Sun Jun 06, 2010 3:58 am

Ook zo uitgekeken naar de lente? U bent niet de enige! De natuur komt tot leven, de vogels zijn druk op zoek naar een nieuw nest, onze energiebalans komt in evenwicht en onze creativiteit neemt een loopje, de lente drijft op mooie dingen zoals de eerste ontluikende bloemen, de groene sprietjes gras en ... een nieuw bloemstuk !

Het voorgestelde bloemstuk bruist in kleur en beweging, met een tikkeltje structuur en enkele follietjes als rustpunt en/of sfeermaker.

Dit is het stukje dat we gaan maken.


BENODIGDHEDEN

Niet plantaardig materiaal
* mand (max. 15 - 20 cm diep)
* groen steekschuim
* snoeischaar, mes, pook
* raffia, sier– of echte eieren , pluimen , siervogeltjes…..Plantaardig materiaal
* Enkele oude, grillige en bemoste takken
* Bloemen in gele, witte en oranje kleuren: tulpen, Hippeastrum, Freesia, Gerbera, Helleborus
* Groen: mos, Skimmia japonica, Hedera ...WERKWIJZE

Leg plastiekfolie in de mand (voorkomen doorsijpeling vocht).
Laat het steekschuim water opzuigen tot verzadiging. Snij het zodanig dat het mooi in de mand grillige oude en bemoste takjes... past. Zorg ervoor dat de oasis gelijk komt met de rand van de mand en er dus niet bovenuit steekt.Leg de takken op -naar eigen smaak- bovenop het steekschuim, zet ze eventueel vast met een pook of geplooide ijzerdraad. Zorg hierbij voor de juiste verhoudingMaak met soepele takken (berk , treurwilg, ..) nestjes en plaats die in de vertakkingen van de liggende takken. Leg in deze takkennestjes wat stro of raffia. Ook onderaan op de takken -zoals in de natuur- kan je een nestje plaatsen.Snij de bloemen met een scherp mes schuin af en steek de Hippeastrum en de tulpen verticaal op verschillende hoogte. Het beste resultaat bekomen we als de groepen bloemen steeds in onpare aantallen gestoken worden (1, 3, 5, ….). Opgelet : de verschillende tulpenkleuren niet door elkaar mengen in één groep.

Met de rest van de bloemen (Freesia, Helleborus, Gerbera) en het groen (Skimmia, Hedera) werken we verder. Zorg er voor dat de bloemen steeds in lijnen en in groep geschikt zijn (lineaire schikking), aangepast aan de grootte van de mand.In laatste instantie werken we de paasschikking af met mos en de “paasattributen” (siereieren, pluimen, nepkuikentjes, kunstvogeltjes….).
De gele kleuren in het bloemstuk accentueren eveneens de paassfeer.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
 
Pasen: stuk in mandje
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Verse bloemen-
Jump to: