Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 AAA Inleiding

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
Bloemeke

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 39

PostSubject: AAA Inleiding   Thu Jun 03, 2010 1:22 am

Hier kan je informatie vinden over wat je zoal nodig heb voor wire & wire.
Er zijn allerlei mogelijkheden wat je van de patronen kan maken: armband, ketting of bijvoorbeeld versiering om kaarsjes of blikjes.

Wire & Wire is in verschillende diktes verkrijgbaar, namelijk heel dun en soepel, of vrij dik en stugger. Omdat je de ene techniek alleen met dunne wire kan maken en de andere alleen met dikke, zijn de technieken in 2 onderwerpen verdeeld, namelijk dunne wire en dikke wire. Verder kan je ook bij beide technieken voorbeelden vinden.

Benodigdheden
Wire & Wire
Wire & Wire wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt: je kan boekjes met patronen over Wire & Wire vinden, de draad is inmiddels al in alle kleuren te vinden en je ziet steeds meer mensen lopen met Wire & Wire sieraden. Maar wat is het eigenlijk precies? Daar gaat deze pagina over.


Wat is Wire & Wire?
Wire & Wire is een soort metaaldraad, verkrijgbaar in allerlei verschillende diktes en kleuren. Het uiteinde is een beetje scherp. Als je dunne Wire & Wire heb kan je heel soepel buigen. Er is ook dikke wire & wire verkrijgbaar, die wat moeilijker te buigen is, maar wat wel makkelijk gaat via rondbektang of wire & wire artist. Na het buigen blijft het ook zoals je het gebogen hebt.


Wat voor types Wire & Wire is er verkrijgbaar?
Wire & Wire is in verschillende diktes en in veertien verschillende kleuren verkrijgbaar. Op de verpakking staat altijd getallen in gauge en in yards aangegeven. De yards is een lengtewaarde, ongeveer hetzelfde als meter. De gauge geeft de dikte van de wire&wire aan. Hier moet je iets anders denken: hoe hoger de gauge hoe smaller de draad, iets anders dan de meeste mensen in eerste instantie denken. 18 gauge is te vergelijken met 1 mm draaddikte. Voor de dunne wire&wire kun je het beste met 26 gauge beginnen, later als je het goed door hebt met bijvoorbeeld 22 gauge.

Voor de dikke wire&wire kan je het beste beginnen met 22 gauge. Als dat eenmaal goed gaat kan je verder met 18 gauge. Deze is namelijk vrij stug, waardoor in het begin lastig, maar voordeel is wel dat 18 gauge goed stevig is.


Wat heb je nodig voor Wire & Wire?
Je moet wire & wire dus mooi kunnen buigen. Daar zijn allerlei verschillende tangen voor:

Rondbektang: voor het maken van oogjes en ronde vormen.
Halfrondbektang: voor het buigen van ronde vormen, sluiten van oogjes en buigen van platte spiralen.
Platbektang: voor rechte hoeken, scherpte bochten en sluiten van oogjes.
Kniptang: om de wire & wire draad makkelijk te knippen.
Kromme platbektang: handig te gebruiken bij fijn draadwerk.
Verder zijn er ook andere artikelen die handig te gebruiken zijn.
Wire Artist.
Deze is handig te gebruiken voor speciale mooie patronen, die je maakt van dikke wire & wire.
Wire winder.
Deze is juist voor de dunne wire&wire bedoeld. Hier kan je mooie spiralen van draaien.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
Bloemeke
Admin
Bloemeke

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 39

PostSubject: Re: AAA Inleiding   Thu Jun 03, 2010 11:26 am

Inleiding
Welkom bij Wire & Wire. Hier kan je informatie vinden over wat je zoal nodig heb voor wire & wire. Vervolgens zijn er verschillende patronen te vinden waarmee je lekker aan de slag kan. Er zijn allerlei mogelijkheden wat je van de patronen kan maken: armband, ketting of bijvoorbeeld versiering om kaarsjes of blikjes.

Wire & Wire is in verschillende diktes verkrijgbaar, namelijk heel dun en soepel, of vrij dik en stugger. Omdat je de ene techniek alleen met dunne wire kan maken en de andere alleen met dikke, zijn de technieken in 2 onderwerpen verdeeld, namelijk dunne wire en dikke wire.Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
 
AAA Inleiding
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Wire & Wire-
Jump to: