Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Wire Wrapped

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
Bloemeke

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 39

PostSubject: Wire Wrapped   Thu Jun 03, 2010 1:26 am

Wire wrapped

Een leuke variant van het populaire techniek kettelen is wire om de kralen heen draaien. Het heeft veel variatie mogelijkheden en het geeft een leuk effect. Voor dit techniek is geen ervaring nodig.


Benodigdheden


Kralen
Wire met dikte 22 gauge
Sluiting + verlengketting
Eventueel open ringetjes
Kniptang voor het knippen van de wire
Rondbektang voor het buigen van de oogjes
Platbektang en rondbektang voor het open buigen van de open ringetjes


Instructies

Wire is een soort metaaldraad, verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Bij deze techniek worden de kralen aan elkaar bevestigd met behulp van wire. De kralen worden versierd door de wire om de kraal heen te draaien. In deze instructies staat uitgelegd hoe je de kralen kan versieren en aan elkaar kan bevestigen. Lees voor de zekerheid eerst alle instructies voordat je aan de slag gaat.

1. Rijg een kraal aan de wire.

2. Buig een oogje. Zorg dat er een klein stukje wire overblijft. Je gaat daar namelijk wire omheen draaien.3. Hou de wire vast met de rondbektang. Pak de lange wire vast met je hand en draai het om het korte stukje wire. Ga door tot je het zelf lang genoeg vindt of tot je het helemaal om het stukje wire heen heb gedraaid. Buig het uiteinde van het stukje wire plat naar beneden. Het zal straks verborgen zitten in de kraal, waardoor het niet zal kriebelen als het sieraad wordt gedragen.4. Druk de kraal tegen de gedraaide wire aan, zodat het uiteinde in de kraal verborgen zit. Je kan het oogje eventueel bijbuigen zodat het mooi in het midden van de kraal zit. Knip vervolgens de wire af van het spoeltje. Let op dat je hierbij circa 10 centimeter wire over houdt. (Deze lengte is afhankelijk van de grootte van de kraal en het aantal keren dat je de wire om de kraal heen wilt draaien.)

5. Hou de wire vast met de rondbektang. Hou circa 1 cm afstand tussen de tang en de kraal. Buig de wire om de rondbektang heen zodat je een oogje krijgt.

6. Hou de wire vast met de rondbektang. Wikkel de wire een paar keer om de onderkant van het oogje. Draai door tot je het zelf mooi vindt. Je kan het oogje bijbuigen zodat het mooi in het midden van de kraal zit.7. Draai vervolgens de wire om de kraal heen. Dit doe je met behulp van je handen. Ga door tot je het zelf mooi vindt of tot de wire bijna op is.

8. Wikkel de wire een paar keer om de onderkant van het oogje. Doe dit een aantal keren zodat de wire stevig vastzit.9. Knip de eventuele resterende wire zo kort mogelijk af. Knijp het uiteinde van de wire vervolgens plat. Op die manier is het uiteinde verborgen waardoor het niet meer kriebelt. Je hebt nu je eerste kraal versierd met wire.10. Je hebt nu 1 kraal gemaakt. Herhaal stap 1 t/m 9 voor iedere kraal. Je kan de kralen vervolgens aan elkaar bevestigen op de volgende manier.
a. Pak een open ring. Pak deze aan de ene kant vast met een rondbektang
en aan de andere kant met een platbektang. Buig het ringetje open.
b. Rijg 2 gekettelde kralen aan de ring.
c. Buig het ringetje dicht.
Op zo ’n manier worden de kralen aan elkaar verbonden door middel van een ringetje. Je kan op zich ook zonder ringetje de kralen aan elkaar bevestigen, maar met ringetje valt het soepeler. Indien het zonder ringetje gemaakt moet worden, bijvoorbeeld omdat je een kleur wire gebruikt en je geen open ringetjes in dezelfde kleur heeft, moet je tussen stap 5 en 6 eerst de kraal bevestigen aan de vorige kraal. Zie onderstaand voorbeeld:11. Zodra alle kralen aan elkaar zijn bevestigd kan je aan de ene kant het slotje bevestigen door middel van een open ring en aan de andere kant de verlengketting door middel van een open ring.

Tips


* Je kan zelf bepalen hoe je de kralen versierd. Je kan bijvoorbeeld iedere kraal op dezelfde manier versieren of ieder kraal juist anders versieren. Je kan de kraal bijvoorbeeld rustig houden door er maar één keer wire omheen te draaien. Je kan het ook juist druk versieren door er meerdere keren omheen te draaien.

* Verder kan je ook eventueel het versieren af en toe overslaan. Je hebt dan ook kralen waar geen wire omheen zijn gedraaid. Dit geeft een rustigere indruk.

* Je kan ook zelf allerlei patroontjes bedenken voor het versieren van de kralen. Het is bijvoorbeeld mogelijk een soort knoopje om de kraal te maken:De wire is in allerlei kleuren verkrijgbaar, zoals zilver, goud, rood en zwart. Indien je niet zilver- of goudkleurige wire gebruiken, dan moet je iets voorzichtiger zijn tijdens het versieren van de kralen. De wire heeft namelijk een koperen kern met daaromheen een gekleurd laagje. Als je te hard en te vaak op de wire knijpt, beschadigt het laagje waardoor de koperen kern tevoorschijn komt. Door niet te hard te knijpen kan je dit voorkomen. Het helpt ook als je plakband om de rondbektang plakt. De rondbektang is dan helemaal glad en zal de wire dan minder snel beschadigen.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
 
Wire Wrapped
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» speedometer kong
» Grounding System On SYM
» Hot of the wire, ML 2012 SDCC wave 1 and 2 release news

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Wire & Wire-
Jump to: