Voor iedereen met een hobby.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Kerstster

Go down 
AuthorMessage
Bloemeke
Admin
avatar

Posts : 2359
Join date : 2010-06-02
Age : 38

PostSubject: Kerstster   Sat Jun 12, 2010 12:22 pm

kerststerOm de kerstversiering in het poppenhuis compleet te maken hier een workshopje kerstster.

De benodigheden zijn:

* klein schaartje,
* potlood,
* pincet,
* rol breed schilderstape,
* tubetjes verf in de kleuren rood, groen, geel en bruin,
* tube 3Dkit, 0,6 mm donkergroen papierdraad (ijzerdraad met met mat papier er om heen),
* knip en een buigtangetje,
* penseeltje,
* opbolpen, wat klei (voor in het potje straks),
* theezakje (dit is straks de aarde in het potje),
* stukje steekschuim en een klein bloempotjeWe beginnen met het knippen van het draad in stukjes van zo'n vijf centimeter (je kan ze later korter maken). Dan leg je een stuk tape op tafel met de plakkant naar boven en leg de stukjes draad er op zoals op de foto. Dit worden de buitenste groene bladen en je hebt er ongeveer 7 nodig. De maat is afhankelijk van hoe groot de kerstster moet worden dus dat is even uitproberen.Daarna leg je er een stuk schilderstape overheen, dit keer met de plakkant naar beneden en druk het goed rond de steeltjes aan. Dit is straks de middennerf van het blad.Teken op de tape de blaadjes zoals hier op de foto en knip ze uit met een klein puntschaartje.Als het goed is dan is dit het resultaatVoor de rode blaadjes teken je wat grotere en wat kleinere bloemetjes op een stuk schilderstape dat eerst is dubbel geslagen en goed op elkaar geplakt. Het aantal is afhankelijk van hoe groot de kerstster moet worden maar toch minimaal twee laagjes en dan twee of drie bloemen voor een plant.Knip de blaadjes uit met een schaartje, zie deze foto.Knip voor de rode bloemen weer drie (of zoveel als nodig) stukjes van het draad van ongeveer 5 centimeter en buig ze een stukje om zoals op de foto. Hier plak je dan straks de bloemetjes opVoor het gemak zet je nu een stukje steekschuim klaar om steeds de blaadjes en bloemetjes even in te kunnen zetten. Plak met wat 3Dkit de bloemetjes op de steeltjes van het draad. Het makkelijkste gaat dat als je het tussentijds steeds even laat drogen. Je kan twee of drie bloemetjes per steeltje nemen. Gebruik eventueel een pincet. En een coctailprikkertje om de lijm er aan te smerenNu gaat het er al op lijken. Verf met wat plakkaat of acrylverf de buitenste losse blaadjes groen. En verf de binnenste blaadjes rood en laat dit alles goed drogen.

Vul een mooi bloempotje met een restje klei en smeer er wat lijm bovenop. Knip een puntje van het theezakje en strooi er wat thee uit over de lijm in het potje. Laat het goed drogen .

Knip alle steeltjes met een tangetje op maat. Steek eerst de groene blaadjes in het potje en dan de rode. Maak de rode bloemen af met wat hele kleine stipjes bruine en gele verf in het midden.
Back to top Go down
View user profile http://hobbyhoekje.forumotion.com
 
Kerstster
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hobbyhoekje :: Poppenhuizen-
Jump to: